søndag, februar 20, 2005

Krig gavner terrorister


Min tese:

Situationer skaber (såkaldte eller rigtige) terrorister. Hvis et folk oplever massiv undertrykkelse, eller føler sig truet ved f.eks. at deres land bliver invaderet, vil mange af dem reagere voldsomt og efterhånden vil de gøre alt hvad der er i deres magt for at skade deres fjende. Dette gælder ikke kun muslimer eller irakere, eller palæstinensere, men dette gælder alle.

Det er menneskeligt og ikke islamisk at afstå fra almindelige regler for krigsføring; Islâm har jo netop fastsat visse rammer for krig som overskrides af mange der bekæmper en besættelsesmagt.

Når utallige uskyldige bliver dræbt af en besættelsesmagt, er det naturligt at folket vil reagere - det er tåbeligt og naivt at tro anderledes. Og deres handling vil ikke nødvendigvis være baseret på Islâm, men vil ganske enkelt være en menneskelig reaktion.

Hvis man således vil bekæmpe terrorismens rod, vil det være til stor gavn at sørge for at fjerne situationen der i første omgang er skyld i at disse folk blev terrorister; disse folk har jo ikke altid begået terror og dræbt uskyldige.

Blot nogle strøtanker...