mandag, februar 21, 2005

Ash-Shifa, af Qādi 'Iyād


Læs dette værk, og læs det igen. Dernæst: Så læs det endnu engang, og bliv ved med at læse det.

Det er min overbevisning at dette er Det bedste værk om Allāhs elskede, vores mester, profeternes segl, Nåden til hele universet, Profeten Muhammad (Allāhs fred og velsignelser være med ham).

Denne bog bør eksistere i ethvert hjem, da den viser og styrker grundlaget for imān, det som er betingelsen for at være en oprigtig troende: At nære større kærlighed til Allāhs Sendebud (Allāhs fred og velsignelser være med ham) end til nogen anden.

Men hvem er Allāhs Sendebud (Allāhs fred og velsignelser være med ham)? Hvad er hans egentlig status og rang? Hvorledes har Allāh i virkeligheden ophøjet ham? Hvorfor skal vi elske ham så meget?

Svar på alle disse spørgsmål, og flere, gives i dette værk, hvor den fremtrædende forfatter med citater fra den hellige Koran, Profetens (Allāhs fred og velsignelser være med ham) ledsagere og de efterfølgende generationer af muslimer fra de tidligste tider, fremlægger sandheden om Allāhs mest elskede, den bedste og mest fuldendte skabelse af alle.

Må Allāh være tilfreds med Qādi 'Iyād for at have skrevet dette værk og belønne ham rigeligt for det, for dets gavn kan ikke overvurderes.