tirsdag, februar 22, 2005

Verdenssamfundet invaderer et suverænt land og løber så fra sit ansvar


Man havde meget travlt med at drage i krig, og fjerne de uhyrlige talibanere, men er der ikke nogen der er løbet fra ansvaret omkring genopbygning af landet?

The report further said that conditions for women and children were especially
dire, with one in five children dying before the age of five and one woman
dying of pregnancy-related illness every 30 minutes.
Pludselig fik man travlt med at invadere endnu et suverænt land (Irak) med falske påstande om besiddelse af masseødelæggelsesvåben, og glemte helt Afghanistan; man gjorde sig ikke engang den anstrengelse at genopbygge - i det mindste - det som man selv havde destrueret og smadret.
While millions more Afghans were back at school, the report said, the education system remained the “worst in the word”, with 80 percent of schools destroyed or damaged in the years of the war.
Og slet ikke for at tale om den efterfølgende lovløshed og diktatur som blev implementeret:
There is a very unusual practice in Afghanistan, mainly foreign forces, who have taken upon themselves the right, without any legal process of arresting
people, detaining them, mistreating them and possibly even torturing them,”
Cherif Bassiouni, the UN-appointed Independent Expert on Human Rights in
Afghanistan, had said.
Ud fra disse kendsgerninger ved jeg ikke om talebanerne var værre end den nuværende kaos og elendighed som verdenssamfundet bare har efterladt, efter at have bombet og smadret landet i ruiner.

Hvis dette er den form for "retfærdighed" man ønsker at eksportere til Mellemøsten/Asien, så er jeg mest tilbøjelig til at tro at den skader mere end den gavner!

De naive befolkninger har ladet deres regeringer gøre dette - nu må de tage ansvar for deres krigsliderlige politik og stille regeringerne til ansvar for resultatet.

Det er svært at se at de sande og oprigtige intentioner har været at hjælpe det afghanske folk...